Aan het laden...

Giampaolo Amoruso

Giampaolo Amoruso (1961) heeft Italiaanse roots, maar heeft zijn hele leven in België doorgebracht.  Giampaolo zijn passie voor glas is begonnen op de werkplek: de glasfabriek van Boussu. Glas had zo’n aantrekkingskracht op hem dat, toen de fabriek zijn deuren sloot, hij zich verder is gaan specialiseren in verschillende glastechnieken. Op deze manier heeft hij zich ontwikkeld tot de internationaal gewaardeerde glaskunstenaar die hij vandaag de dag is.

De kunstwerken van Amoruso’s hand zijn vaak zeer kleurrijk, maar kunnen soms ook juist heel ingetogen zijn. De afwerking is zeer gedetailleerd. De geblazen glassculpturen tonen veel expressies, soms grenzend aan het absurdistische, maar blijven altijd heel herkenbaar.

Als mensen elkaar ontmoeten gaat de grootste aandacht uit naar het gezicht. Het hoofd is de plaats waar alle communicatie plaatsvind en de bron van het gevoel en de ratio. In dit opzicht is het dan ook niet verwonderlijk dat hoofden bij kunstenaars zo vaak centraal staan. Dit is ook het geval bij Amoruso’s werk.

Naast zijn collectie koppen maakt hij ook ‘mannetjes’, kleinere ludieke figuren die de toeschouwer aan het glimlachen maken, maar onder de vrolijke kleuren en vormen gaan hele andere emoties schuil voor wie de moed heeft deze te willen zien.