Aan het laden...

Edward Leibovitz

Edward Leibovitz (1946) blijft steeds experimenteren en verbeteren, en dit met een grote gedrevenheid. Glas is voor hem de grondstof bij uitstek. Hij beheerst de verschillende technieken, beoefent het zandstralen en gebruikt het zuurbad, hij graveert, perforeert, snijdt en blaast glas. Niet zelden worden de verschillende technieken in een werk gehanteerd, de ene bovenop de andere. Leibovitz doet heel wat moeite, fysiek belastende arbeid, sloperswerk, ... om het doel dat hij voor ogen heeft te bereiken. Hij hakt erop los, boort gaten, rondt scherpe hoeken af, grift tekens of inscripties, schaaft en vijlt daar waar dat nog nodig is - en polijst dan wat over is gebleven.

Leibovitz is een zoeker. Hij wil voortdurend de grenzen verleggen. Zoals in de wetenschap, vindt hij achter de oplossing van elk vraagstuk een wereld van nieuwe onbekenden.

Door de combinatie van zijn temperament, verbeelding en spontane creativiteit zijn Leibovitz zijn kunstwerken van hoge kwaliteit. Dit heeft hem een plaats opgebracht in de internationale kunstscène.